Overige video's

Ragout van champignons
Ragout van champignons
(13)

Ragout van champignons

Categorie brunch, lunch, klein gerecht, voorgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

  1. Verhit 20 g boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de paddenstoelen snel knapperig en lichtbruin.
  2. Maak vervolgens de roux waarvan de ragout wordt gemaakt. Smelt de rest van de boter in een steel- of sauspan met dikke bodem. Temper de hittebron en roer met een garde de bloem door de boter. Laat dit mengsel, al roerend, enkele minuten zachtjes pruttelen. Roer vervolgens bij kleine beetjes tegelijk de bouillon door dit mengsel. Zorg dat er geen klontjes ontstaan. Laat de saus enkele minuten zachtjes koken en roer af en toe door.
  3. Klop vervolgens de crème fraîche en de kerriepoeder door de saus. Roer de gebakken paddenstoelen en het vocht erdoor. Breng de ragout op smaak met zout, peper en desgewenst wat extra kerriepoeder. Strooi vlak voor het opdienen de bieslook over de ragout.

Bereidingstip

Rooster 2 sneetjes casinobrood. Snijd een vierkant uit één van beide sneetjes. Halveer dit vierkantje diagonaal en leg apart voor de garnering. Leg het uitgeholde sneetje op de andere en schep de ragout hierin. Garneer met de diagonale stukjes brood.

Schep de paddestoelenragout op pannenkoeken of flensjes en rol deze op.

Wijnadvies

Kies voor een 'crispy' Chenin Blanc uit Zuid-Afrika.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.