Overige video's

Radijsstamppot met salami

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 840 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
24 g
Vezels 8 g
Zout 2,5 g
Hoofdingrediënten Radijsjes (74) Salami (60)

Bereiden

  1. Kook de aardappels gaar. Was de radijsjes met loof. Snijd het loof eraf en houd apart. Snijd of schaaf de radijsjes in dunne plakjes.
  2. Verhit de boter en de olie en bak hierin de radijsplakjes circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de salami toe en bak deze 2-3 minuten mee. Snijd het radijsloof fijn.
  3. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep het radijsmengsel met het bakvet en het radijsloof door de aardappelpuree.

Bereidingstip

Vervang de salami in dit recept door hamreepjes en neem rettich in plaats van radijs.

Bestrooi de radijsstamppot met gebakken uitjes.

Wijnadvies

Rosédrinkers gaan bij deze radijsstamppot voor Vega Libre.

Voedingswaarde p.p.
Energie 840 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
24 g
Vezels 8 g
Zout 2,5 g
Hoofdingrediënten Radijsjes (74) Salami (60)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.