Overige video's

Radijsjesstamppot met spekjes en noten

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
10 g

Bereiden

  1. Kook de aardappelen gaar. Verwijder het loof en de worteltjes van de radijsjes en snijd ze in plakjes.
  2. Verwarm de boter en smoor hierin de radijsplakjes 5 minuten. Schep ze uit de pan.
  3. Bak de spekreepjes in dezelfde pan goudbruin en krokant. Schep de walnoten erdoor.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze met zout, peper en crème fraîche.
  5. Spatel de radijsjes, spekjes en noten erdoor. Bestrooi de stamppot met de bieslook.

Variatie

Roer het fijngesneden loof van de radijs door de stamppot. Schep eens 1 eetlepel honing door de stamppot.

Wijnadvies

De droge huiswijnliter smaakt fijn, want deze sluit goed aan bij het pittige van de radijs. Ook de Soave van Villa Mondi en de Verdicchio dei Castelli di Jesi Terrazano schuiven graag aan.

Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.