Overige video's

Rabarberjam met sinaasappel en tijm

Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 144 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 6 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Print

Voorbereiden

Wil je zelf rabarberjam maken? Hier vind je een recept. Rabarberjam zelf maken is niet zo moeilijk als je denkt: in 25 minuten heb je twee potten rabarberjam gemaakt!

Bereiden

  1. Was de jampotten af met kokend water, zet ze in de vaatwasser of zet ze vochtig in een oven van 100ºC.
  2. Breng de rabarber met een klein scheutje water, de tijm, sinaasappelrasp en -sap aan de kook. Laat afgedekt 7-8 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door. Voeg de geleisuiker toe, roer goed en laat nog 3 minuten zachtjes koken. Schep het schuim eraf.
  3. Vul de brandschone jampotten tot aan de rand. Sluit de potten en zet ze omgekeerd weg. Bewaar de jam maximaal 1 jaar op een donkere plaats of na opening enkele weken in de koelkast.

Bereidingstip

Maak ook eens abrikozenjam door de rabarber in deze rabarberjam te vervangen door ontpitte abrikozen.

Vervang de helft van het sinaasappelsap in dit recept door sinaasappellikeur.

Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 144 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 6 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.