Overige video's

Rabarberflip met sinaasappelroom

Rabarber is groente, maar je kunt er ook een lekker toetje mee maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze rabarberflip met sinaasappelroom? Lekker fris, zoet en een makkelijk recept om te maken.
Voedingswaarde p.p.
Energie 475 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
15 g
Vezels 3 g
Zout 0,1 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de helft van het sinaasappelsap en laat de helft van de suiker hierin oplossen. Voeg de rabarber, de helft van de sinaasappelrasp, de kardemom en de steranijs toe en kook zachtjes circa 8 minuten.
  2. Schep de rabarber eruit. Kook het sap in tot een siroop. Laat iets afkoelen en voeg de rabarber weer toe.
  3. Klop de slagroom met de slagroomversteviger en de rest van de suiker, de rest van het sinaasappelsap en -rasp tot een dik en luchtig mengsel.
  4. Verwijder de kardemom en steranijs uit de siroop. Verdeel de helft van de rabarber over de glazen en schep de helft van de sinaasappelroom erop. Maak zo nog een laag met de rest van de rabarber en de room.
  5. Zet de glazen minimaal 1 uur in de koelkast. Garneer met munt en sinaasappel.
Voedingswaarde p.p.
Energie 475 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
15 g
Vezels 3 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.