Overige video's

Rabarber-frambozensorbet met pistachecrumble

Voedingswaarde p.p.
Energie 275 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
1 g
Print

Voorbereiden

Leg de stukken rabarber in een pan en voeg een bodempje water toe (circa 1 cm). Laat circa 10 minuten koken tot de rabarber puree is geworden. Voeg 50 gram suiker toe en roer door. Schep de rabarberpuree in een kom en laat afkoelen in de koelkast. Verkruimel de pistachenoten grof in een keukenmachine of vijzel. Rooster ze kort in een droge, hete koekenpan en besprenkel met de honing. Meng goed door elkaar en laat de pistachecrumble afkoelen.

Bereiden

  1. Pureer de frambozen met de afgekoelde rabarberpuree in een keukenmachine.
  2. Klop het eiwit tot een luchtig, wit schuim (geen pieken) en roer de rest van de suiker erdoor. Roer het opgeklopte eiwit goed door het rabarbermengsel en zet in een afgesloten bak circa 2 uur in de diepvries.
  3. Verdeel het ijs over kommetjes en bestrooi met de pistachecrumble, wat frambozen en eventueel blaadjes basilicum.
Voedingswaarde p.p.
Energie 275 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Yvonne 30-06-2020
Een heerlijk en fris nagerecht en nog simpel te maken ook !
De smaken van de pistache-crumble en basilicumblaadjes doen het bijzonder goed bij 't fruit.