Overige video's

Raapstelenstamppotje met waterkers en kaaswafeltjes

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 500 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
17 g
Hoofdingrediënten Parmezaanse kaas (342)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappels.
  2. Rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp en maak kleine bergjes kaas op de bakplaat.
  3. Bak ze circa 10 minuten in het midden van de oven tot ze gesmolten en licht verkleurd zijn. Laat de kaaswafeltjes buiten de oven afkoelen en krokant worden.
  4. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan. Stamp intussen de aardappels fijn en maak er met de boter en crème fraîche een romige puree van.
  5. Snijd de raapstelen en waterkers grof en schep ze door de warme puree tot ze licht geslonken zijn.
  6. Schep de spekjes en het bakvet erdoor en breng op smaak met peper.
  7. Serveer de stamppot met de kaaswafeltjes. Lekker met gehaktballetjes of gebakken vis.

Variatie

Vervang de raapstelen eventueel door veldsla.

Voedingswaarde p.p.
Energie 500 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
17 g
Hoofdingrediënten Parmezaanse kaas (342)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.