Overige video's

Raapsteeltjesstamppot met geitenkaas

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 750 kcal
Koolhydraten 84 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
19 g

Bereiden

  1. Verwarm de ovengrill voor. Kook de aardappelen met zout in circa 20 minuten gaar.
  2. Snijd de raapsteeltjes eventueel iets kleiner. Snijd de tomaten aan de bovenzijde kruislings in.
  3. Strooi er zout en peper over en sprenkel er olijfolie over. Zet ze op de bakplaat 15 cm onder de grill.
  4. Giet de aardappels af. Stamp ze met de crème fraîche en peper naar smaak tot een grove puree.
  5. Schep de raapsteeltjes erdoor en houd even warm. Leg de geitenkaas naast de tomaten onder de grill tot de kaas licht kleurt.
  6. Druppel een beetje honing op de geitenkaas.
  7. Serveer de stamppot met daarop de geitenkaas met honing en daarop de gepofte tomaat.

Variatie

Vervang raapsteeltjes door rucola, reepjes paksoi of ijsbergsla.

Voedingswaarde p.p.
Energie 750 kcal
Koolhydraten 84 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
19 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.