Overige video's

Quinoasalade met mango en gebakken feta

4 eenvoudig lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 995 kcal
Koolhydraten 94 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
19 g

Bereiden

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat een beetje afkoelen.
  2. Schep de mango, rucola en tomatenreepjes toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel 2-3 eetlepels van de tomatenolie toe. Verdeel de salade over borden.
  3. Snijd de plakken feta 2 keer diagonaal door tot 8 driehoekjes. Haal ze door het ei, daarna door de bloem, daarna weer door het ei en dan door de sesamzaadjes.
  4. Verhit de olijfolie en bak hierin de fetadriehoekjes aan beide kanten goudbruin. Leg de gebakken feta op de salade.

Bereidingstip

Vervang de quinoa in dit recept door bulgur, couscous of rijst.

Voeg 1 eetlepel kerriepoeder toe aan het kookvocht van de quinoa.

Voedingswaarde p.p.
Energie 995 kcal
Koolhydraten 94 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
19 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.