Overige video's

Quinoasalade met avocado en tuinbonen

4 gemiddeld lunch
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
5 g

Bereiden

  1. Kook de quinoa, giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  2. Kook intussen de tuinbonen in 3-4 minuten (diepvries) of 7-8 minuten (vers) gaar. Giet ze af, spoel er koud water over en druk tussen de vingers de buitenste schilletjes eraf (dubbel doppen). Gooi de schilletjes weg.
  3. Halveer de radijsjes en houd het loof apart. Rasp 1 theelepel van de citroenschil en pers de vrucht uit. Besprenkel de avocado met het citroensap.
  4. Meng de citroenrasp, gemberwortel, olijfolie, komijn, cayennepeper en knoflook door elkaar. Schep dit met de tuinbonen, avocado en radijs luchtig door de quinoa.
  5. Garneer met het loof van de radijs.

Bereidingstip

De salade is ook geschikt als hoofdgerecht voor 2 personen.

Garneer de salade eens met tuinkers.

Variatie

Vervang de quinoa door couscous. Neem diepvriesdoperwten in plaats van tuinbonen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.