Overige video's

Quinoa-salade met forel
Quinoa-salade met forel
(1)

Quinoa-salade met forel

Zin in een makkelijke salade met vis om mee te nemen naar je werk of naar school? Deze salade heeft alles wat je nodig hebt.
Categorie lunch, hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 715 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
5 g
Vezels 11 g
Zout 3,3 g

Voorbereiden

Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water en breng in een pan met 600 ml water en het bouillonblokje aan de kook. Kook de quinoa in circa 8 minuten gaar. Neem de pan van de warmtebron en laat afgedekt nog 2 minuten stomen. Schep de quinoa in een schaal en laat helemaal afkoelen.

Bereiden

  1. Schud de ingrediënten voor de vinaigrette in een schoon potje tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  2. Schep de peterselie, bosui, granaatappelpitjes en vinaigrette door de quinoa en maal flink wat peper erover. Verdeel over kommen. Schep het vruchtvlees uit de avocado's en snijd in blokjes. Verdeel over de quinoa. Verdeel de forel erover en bestrooi vlak voor het serveren met de pijnboompitten.

Bereidingstip

Neem de salade mee in een afgesloten bak of pot en verpak de pijnboompitten apart. Besprenkel de blokjes avocado met citroensap tegen het verkleuren.

Vervang de forel in dit recept door gerookte zalm of makreel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 715 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
5 g
Vezels 11 g
Zout 3,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.