Overige video's

Quinoa met avocado en spinazie

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
5 g

Bereiden

  1. Spoel de quinoa af en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer af en toe door.
  2. Besprenkel de avocado met de helft van het citroensap en de helft van de chilivlokken en zet apart.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan lichtbruin.
  4. Verhit een beetje olijfolie in een wok en roerbak hierin de knoflook, het sjalotje, de overige chilivlokken en de komijn. Roerbak de spinazie 2-3 minuten mee.
  5. Laat het spinanaziemengsel indien nodig een beetje uitlekken en schep het met de rest van het citroensap en de avocado door de quinoa. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met de pijnboompitten. Lekker met gebakken zalm, varkensfiletlapjes of een spiegelei.

Variatie

Breid het gerecht uit met plakjes geroosterde courgette en tomaat.

Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.