Overige video's

Quiche met zalm en champignons

4 moeilijk lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 965 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 45 g
Vet
Waarvan verzadigd
65 g
34 g
Hoofdingrediënten Champignon (100)

Bereiden

  1. Maal voor het deeg met behulp van een keukenmachine bloem, boter en een snufje zout tot een korrelige massa.
  2. Voeg bij beetjes tegelijk (circa 100 ml) ijskoud water toe totdat er een samenhangend deeg ontstaat. Kneed er met de handen een bal van en leg deze bal, gewikkeld in folie, een uur in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Pocheer intussen de zalmfilet net gaar in de visbouillon. Snijd de uitgelekte zalm in kleine stukjes.
  4. Bak de champignons in de helft van de boter en besprenkel met citroensap.
  5. Klop in een kom met een handmixer de eieren los en voeg al kloppend de bloem, melk en slagroom toe. Schep de gebakken champignons, stukjes zalm, peterselie en zout en peper erdoor.
  6. Rol de bal deeg uit en bekleed een met boter ingesmeerde quiche- of taartvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  7. Vul de vorm met de zalmchampignonvulling. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak de quiche circa 40 minuten in de oven. Snijd de quiche in het gewenste aantal punten.

Bereidingstip

Gebruik voor de quiche net ontdooide plakjes diepvriesbladerdeeg. Druk de naden goed tegen elkaar aan en snijd het deeg dat over de rand van de vorm hangt bij of sla het terug over de vulling. Of gebruik voor een snellere variant een pak kant-en-klaar quichedeeg.

Wijnadvies

Lekker met een volle, klassieke chardonnay uit Europa.

Voedingswaarde p.p.
Energie 965 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 45 g
Vet
Waarvan verzadigd
65 g
34 g
Hoofdingrediënten Champignon (100)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.