Overige video's

Quiche met zalm en broccoli

Zin in een hartige taart? Ga dan eens voor deze quiche met zalm en broccoli. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig voor dit recept en je zet toch snel een lekkere quiche op tafel.
Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
13 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Besmeer bodem en zijkanten van de taartvorm in met boter.
  2. Bedek bodem en zijkanten met de plakjes deeg en druk de naden goed tegen elkaar aan. Snijd overtollig deeg eraf. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem.
  3. Klop de eieren met een beetje zout en peper los in de slagroom.
  4. Verdeel de broccoliroosjes en zalmblokjes over de deegbodem. Giet het eimengsel erbovenop. Bak de quiche in circa 30-40 minuten gaar.

Wijnadvies

Pinot blanc, sauvignon blanc (vooral vanwege de broccoli) of een droge Duitse witte wijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
13 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Isa Witteveen 05-09-2018
Lekker, maar geen slagroom gebruiken, dat wordt niet hard. ipv slagroom misschien creme fresh oid toevoegen... werkt hopelijk beter. Recept was daardoor een beetje in t water gelopen ;)
Fedde van Dam 28-01-2018
Wel lekker maar niet " spannend" .ga de volgende keer toch weer terug naar een andere combinatie ben ik bang