Overige video's

Quiche met tomaten en uien

8 gemiddeld voorgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
17 g
Hoofdingrediënten Tomaat (216)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Smeer de bodem en zijkanten van de taartvorm in met boter.
  2. Bedek de bodem en de zijkanten van de vorm met de plakjes deeg en druk de naden goed tegen elkaar aan. Snijd overtollig deeg af. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de deegbodem.
  3. Bak de uiringen in de boter en de olie in een koekenpan zacht en glazig. Bak de stukjes tomaat enkele minuten mee.
  4. Klop de eieren los in de slagroom. Breng op smaak met zout en peper. Meng de kruiden door dit mengsel.
  5. Schep de gebakken uien en tomaten in de vorm. Giet het eimengsel erbovenop. Bak de quiche in circa 30-40 minuten gaar.

Variatie

Vervang de ui door in ringen gesneden prei.

Wijnadvies

Schenk bij deze hartige taart sauvignon blanc, omdat dit wit het beste gaat met tomaat. Een Vin de Pays des Côtes de Gascogne, eveneens van harte aanbevolen

Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
17 g
Hoofdingrediënten Tomaat (216)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.