Overige video's

Quiche met romige aardappelvulling en katenspek

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 880 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
57 g
28 g
Vezels 4 g
Zout 2,6 g

Bereiden

  1. Kook de aardappels met schil in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en laat afkoelen tot lauwwarm.
  2. Vet de taartvorm in en bestuif licht met bloem. Druk het deeg goed aan in de vorm en snijd de rand net boven de vorm af. Zet in de koelkast.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui in circa 5 mi­nuten zacht en lichtbruin. Pel intussen de aardappels en snijd ze in zeer dunne plakjes. Meng met de gefruite uien en Provençaalse kruiden en bestrooi met zout en peper.
  4. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  5. Druk de aardappelplakjes aan in de deegvorm. Klop de eieren los met de room en de kaas. Giet dit mengsel over de aardappelvulling en schud een beetje met de vorm.
  6. Weef met de plakjes spek kruislings een deksel op de aardappelvulling. Laat hierbij aan de randen het spek een stukje overhangen, het spek krimpt een beetje tijdens het bakken.
  7. Bak de quiche in het midden van de oven in 30-40 minuten gaar. Neem uit de oven en laat voor het serveren 10 minuten rusten.

Bereidingstip

Serveer een groene salade met vinaigrette bij dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 880 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
57 g
28 g
Vezels 4 g
Zout 2,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.