Overige video's

Quiche Lorraine met sjalot

Op zoek naar het perfecte recept voor een quiche Lorraine? Je vindt het recept hier. De quiche Lorraine zoals hij hoort. Een klassieker die niet mag ontbreken in jouw receptenboek!
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 935 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
64 g
38 g
Vezels 1 g
Zout 1 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de spekblokjes knapperig in een droge, hete koekenpan. Voeg de laatste 2 minuten de sjalot toe.
  2. Meng de eieren met de crème fraîche en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Giet het vet van de spekjes af en roer ze door het eimengsel.
  3. Bekleed de ingevette quichevorm met het deeg. Schenk de vulling erop en bak de quiche in de oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin.

Bereidingstip

Gebruik voor dit recept het basisrecept quichedeeg (klik hier voor het recept).

Serveer bij dit recept een groene salade met vinaigrette.

Officieel bevat een quiche Lorraine geen kaas, maar je kunt naar smaak 100 gram geraspte belegen kaas toevoegen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 935 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
64 g
38 g
Vezels 1 g
Zout 1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.