Overige video's

Quiche ham-kaas

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 825 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
31 g
Print

Bereiden

  1. Kneed met de hand of met de keukenmachine van bloem, boter, een snufje zout en 5 eetlepels water een soepel deeg. Laat het deeg een uur afgedekt in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de springvorm in met boter en bestuif met bloem.
  3. Verwarm de boter voor de vulling en fruit de uien in circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de hamreepjes toe en bak nog een minuut mee. Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper en geraspte kaas.
  4. Rol het deeg uit tot een ronde lap van circa 4 mm dik en bekleed de springvorm ermee. Verdeel de ui en ham over de deegbodem en giet het eimengsel erover. Schud de vorm zodat alles zich goed verdeelt en snijd de randen van het deeg recht af.
  5. Bak de quiche in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de quiche buiten de oven nog 10 minuten rusten voordat u hem aansnijdt.

Wijnadvies

Klassiek gerecht uit de Elzas wordt nog klassieker met Arthur Metz Pinot Blanc als begeleider.

Voedingswaarde p.p.
Energie 825 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
31 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.