Overige video's

Pulled chicken met asperges en courgette

4 gemiddeld lunch, klein gerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Bestrooi de kip met de cayennepeper. Kook de kip zachtjes in de bouillon met de knoflook en gember in circa 15 minu­ten gaar. Schep de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Gebruik de bouillon even­ tueel voor een soep.
  2. Snijd de houtach­tige onderkanten van de asperges. Meng de courgette en asperges met de helft van de olijfolie.
  3. Meng de rest van de olijfolie met de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Trek het kippenvlees met 2 vorken uit elkaar.
  4. Verhit een grillpan en rooster hierin de courgette en asperges circa 2 minuten per kant. Snijd de asper­ges daarna iets kleiner.
  5. Vul de slablade­ren met de geraspte wortel, courgette, pulled chicken en asperges. Giet de dressing erover.

Bereidingstip

Vervang de kipdijfilet in dit recept door kip­karbonades. Kipfilets bevatten nauwelijks vet en worden daardoor snel droog, daarom is dit deel van de kip minder geschikt voor de bereiding van pulled chicken.

Neem peultjes in plaats van groene asperges en kook deze kort.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.