Overige video's

Pruimenslofjes met passievruchtencoulis

4 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
5 g
Hoofdingrediënten Pruim (26)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar op de bakplaat en verdeel de jam erover.
  2. Leg de pruimen erop en laat 2 cm van de randen vrij. Vouw de zijkanten van de deeglapjes om. Bestrijk ze met ei en bestrooi met 1 eetlepel suiker.
  3. Bak de pruimenslofjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  4. Lepel intussen het vruchtvlees uit de passievruchten en kook dit met het sinaasappelsap en de rest van de suiker in tot een stroperige saus (coulis).
  5. Neem de pruimenslofjes uit de oven en verdeel de coulis en munt erover.

Variatie

In plaats van het vruchtvlees van passievruchten kun je ook 3 eetlepels sinaasappel-mangomarmelade of abrikozenjam gebruiken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
5 g
Hoofdingrediënten Pruim (26)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.