Overige video's

Pruimenjam met gember en rozemarijn

Zelf pruimenjam maken is een fluitje van een cent! Hier vind je een lekker recept voor zelfgemaakte gember met rozemarijn.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 765 kcal
Koolhydraten 180 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 7 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Was de jampotten af met kokend water, zet ze in de vaatwasser of zet ze vochtig in een oven van 100ºC.
  2. Verwarm de pruimen met het citroensap, 75 ml water, de gember en rozemarijn. Kook zachtjes circa 10 minuten. Voeg de geleisuiker toe en laat de jam nog 3 minuten koken. Roer af en toe door. Controleer de dikte van de jam door 1 theelepel jam op een koud bordje te laten stollen. Blijft de jam te dun kook dan nog 2-3 minuten langer. Schep het schuim eraf.
  3. Vul de brandschone jampotten tot aan de rand. Sluit de potten en zet ze omgekeerd weg. Bewaar de jam maximaal 1 jaar op een donkere plaats of na opening enkele weken in de koelkast.

Bereidingstip

Voeg aan deze pruimenjam tijdens het koken een snuf kaneel of kardemom toe.

Vervang de pruimen in dit recept ook eens door druiven of blauwe bessen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 765 kcal
Koolhydraten 180 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 7 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.