Overige video's

Pruimencompote met slagroom

4 eenvoudig nagerecht, desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
12 g
Hoofdingrediënten Pruim (26)

Bereiden

  1. Snijd de pruimhelften in stukken en zet op met 50 gram suiker, vanillesuiker en het kaneelstokje. Breng aan de kook, roer goed door en laat op een lage stand circa 10 minuten stoven.
  2. Laat afkoelen, verwijder het kaneelstokje en schep de compote in 4 glazen. Laat in de koelkast helemaal koud worden.
  3. Klop voor het serveren de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker en schep een royale toef room op de compote. Garneer eventueel met een muntblaadje.
Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
12 g
Hoofdingrediënten Pruim (26)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.