Overige video's

Pruimenclafoutis met rozemarijn

4 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
6 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Pruim (26)

Voorbereiden

Halveer de pruimen en verwijder de pit. Meng de pruimen met 3 eetlepels suiker en de rozemarijn en laat 2 uur marineren.

Bereiden

  1. Smelt de boter en laat op middelhoge stand langzaam verkleuren tot goudbruin. Giet de boter dan meteen in een kom zodat de boter niet te donker wordt en verbrandt.
  2. Bestrooi de ovenschaal met 1-2 eetlepels suiker. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  3. Klop de eieren los met de rest van de suiker. Voeg al kloppend de bloem toe en klop vervolgens de melk, room en bruine boter erdoor.
  4. Giet het sap van de pruimen bij het beslag, roer door en giet het beslag in de ovenschaal. Verdeel de pruimen erover en bak de clafoutis in de oven in circa 35 minuten goudbruin.
  5. Bestrooi met de poedersuiker en serveer direct.
Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
6 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Pruim (26)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.