Overige video's

Pruimen-kaas-pizzettes

12 gemiddeld brunch, lunch, klein gerecht, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 155 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
4 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten Pruim (26) Rucola (236)

Voorbereiden

Meng de bloem met de gist, 1⁄2 theelepel zout, 175 ml lauwwarm water en de olie. Kneed in circa 15 minuten tot een glad deeg. Laat het deeg afgedekt circa 30 minuten rijzen op een warme plaats.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel het deeg in circa 12 stukken. Rol een balletje van elk stuk en maak daarna plat.
  2. Halveer de pruimen, verwijder de pit en snijd de pruimen in plakjes. Bestrooi de pizzettes met de kaas en beleg met de pruimen en bosui.
  3. Leg op de bakplaat en bak in de oven in 8-10 minuten gaar. Garneer de pizzettes met de rucola en serveer direct.

Wijnadvies

Schenk bij dit gerecht een mooi glas Cava Brut van Gran Españoso.

Voedingswaarde p.p.
Energie 155 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
4 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten Pruim (26) Rucola (236)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.