Overige video's

Pruimen-bessenjam

5 eenvoudig ontbijt, brunch, lunch, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 980 kcal
Koolhydraten 234 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten Pruim (26)

Bereiden

  1. Meng alle ingrediënten met 100 ml water in een kom en laat circa 15 minuten trekken.
  2. Schep het fruit in de pan en kook zachtjes tot het mengsel zwelt.
  3. Kook daarna circa 15 minuten al roerend op een hogere stand.
  4. Laat de jam iets afkoelen en schenk daarna in de potten.

Bereidingstip

Gebruik deze jam in het recept pruimenslofjes met passievruchtencoulis

Voeg extra 1 eetlepel koekkruiden of een mespuntje kardemom toe.

Variatie

Vervang de blauwe bessen door bosbessen, peer of appel. Neem sinaasappel- in plaats van citroensap.

Voedingswaarde p.p.
Energie 980 kcal
Koolhydraten 234 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten Pruim (26)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.