Overige video's

Pruimen-abrikozenchutney met kerrie

2 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1080 kcal
Koolhydraten 243 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
1 g
0 g
Hoofdingrediënten Gedroogde abrikozen (85)

Bereiden

  1. Snijd de abrikozen en pruimen iets kleiner. Kook alle ingrediënten met 125 ml water zachtjes circa 15 minuten met het deksel op de pan en roer af en toe. Laat eventueel nog iets langer koken zonder deksel als de chutney nog te dun is.
  2. Schep de chutney in de jampotten, draai de deksels erop en laat de potten omgekeerd afkoelen op een koele, donkere plaats. Laat de smaken minimaal 1 dag intrekken.
  3. Lekker bij vlees en kaas.

Variatie

In plaats van abrikozen zijn gedroogde appelpartjes ook erg lekker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1080 kcal
Koolhydraten 243 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
1 g
0 g
Hoofdingrediënten Gedroogde abrikozen (85)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.