Overige video's

Provençaalse taart met ham, spinazie en spiegeleitjes

4 gemiddeld brunch, lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
23 g
Vezels 4 g
Zout 3,2 g
Hoofdingrediënten Spinazie (188)

Bereiden

  1. Verhit een paar druppels olie in een koekenpan en bak hierin de hamreepjes krokant. Neem ze uit de pan en voeg de spinazie toe aan het bakvet.
  2. Laat al omscheppend in 1 minuut slinken en schep over in een zeef. Druk het vocht er zo veel mogelijk uit.
  3. Bekleed de bakplaat met het bladerdeeg en druk de randen goed op elkaar. Vouw de buitenranden van het deeg om zodat een dikkere, hogere rand ontstaat.
  4. Verwarm de oven voor op 220ºC. Splits intussen de eieren en zorg ervoor dat de dooiers heel blijven.
  5. Klop de eiwitten los met 1 eetlepel olijfolie, de Provençaalse kruiden, zout en peper. Verdeel de spinazie en ham gelijkmatig over het deeg en giet de eiwitten losjes eroverheen.
  6. Laat de eidooiers voorzichtig hier en daar bovenop de vulling glijden en besprenkel met nog wat olijfolie. Bak de taart laag in de oven in circa 25 minuten gaar.

Wijnadvies

Ei met wijn is niet altijd een lekkere combinatie, maar met Pinot Blanc van J. Meyer zit je bij dit recept goed.

Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
23 g
Vezels 4 g
Zout 3,2 g
Hoofdingrediënten Spinazie (188)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.