Overige video's

Provençaalse stoofschotel

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 815 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 61 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
8 g
Vezels 12 g
Zout 1,8 g

Voorbereiden

Meng de helft van de wijn met de knoflook, laurierblaadjes en partjes ui en laat het vlees hierin afgedekt 6-8 uur of een nacht marineren.

Bereiden

  1. Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Zeef de marinade en zet deze apart.
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper en haal het door de bloem. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin het sukadevlees rondom bruin.
  3. Giet de marinade, de rest van de wijn en de bouillon erbij en voeg de gesnipperde uien toe. Stoof afgedekt zachtjes 2 uur.
  4. Voeg de tomaten met sap, de aardappels, wortel, champignons en tijm toe en stoof nog circa 30 minuten.
  5. Verwijder de takjes tijm. Voeg vlak voor het serveren de olijven toe aan de stoofschotel. Lekker met bruin stokbrood.

Bereidingstip

Gebruik ook eens de mediterrane marinade elders op boodschappen.nl

Wijnadvies

De Zuid-Franse warmte is ook te proeven in Poème Grenache Syrah.

Voedingswaarde p.p.
Energie 815 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 61 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
8 g
Vezels 12 g
Zout 1,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.