Overige video's

Provençaalse schnitzelrolletjes met peterseliekrieltjes

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
9 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Meng de olijven, ansjovis, knoflook en de helft van de Provençaalse kruiden. Verdeel dit mengsel over de schnitzels. Rol het vlees op en bind de rolletjes vast met keukengaren of steek vast met prikkers. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  2. Kook de krieltjes gaar. Verhit de olie en bak hierin de schnitzelrolletjes in 3-4 minuten rondom goudbruin. Voeg de bouillon toe en stoof zachtjes 10-12 minuten.
  3. Haal het vlees uit de pan. Giet de kookroom bij het braadvocht en laat iets inkoken. Meng de rest van de kruiden erdoor.
  4. Bestrooi de krieltjes met de peterselie en serveer ze bij de schnitzelrolletjes. Lekker met gegrilde courgette of sperziebonen.

Bereidingstip

Vervang de varkensschnitzels in dit recept door kip- of kalkoenfilet.

Neem gedroogde tomaten op olie in plaats van ansjovis.

De olie van de ansjovisfilets hoef je niet weg te gooien, het geeft een subtiele vissmaak aan je gerechten. Sprenkel de olie bijvoorbeeld over sneetjes stokbrood en rooster het brood kort in de oven. Lekker als hapje met een plakje tomaat erop.

Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
9 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.