Overige video's

Provençaalse plaatpizza

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
4 g
Hoofdingrediënten Tomaat (205)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 3 eetlepels olijfolie en schep de uien, de Provençaalse kruiden en zout en peper erdoor.
  2. Smoor de uien, afgedekt, in 15 minuten zachtjes gaar. Schep halverwege een keer om.
  3. Leg het pizzadeeg op de bakplaat (als je de mix voor pizzadeeg gebruikt, bereid je die met 2 eetlepels olijfolie volgens de aanwijzingen op de verpakking).
  4. Maak een rand door het deeg iets om te rollen. Verdeel de pastasaus over de deegbodem en verdeel het uimengsel erover.
  5. Leg de plakken tomaat erop en strooi er peper over.
  6. Leg de ansjovis er in een ruitpatroon op en leg de olijven op de kruispunten.
  7. Bestrijk de deegranden goed met olijfolie.
  8. Bak de pizza in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Druppel er nog wat olijfolie over.

Variatie

Vervang ansjovisfilets eens door sardientjes uit blik. In plaats van pizzadeeg kan broodmix worden gebruikt.

Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
4 g
Hoofdingrediënten Tomaat (205)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.