Overige video's

Provençaalse ovenschotel
 met krokante kip en aardappeltjes

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
7 g
Vezels 7 g
Zout 1,6 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Omwikkel de stukken kipfilet met ontbijtspek en leg ze in een grote ovenschaal.
  2. Voeg de krieltjes, broccoli, tomaatjes en olijven toe. Meng de olijfolie met de knoflook en oregano en besprenkel de kip en groenten met de kruidenolie.
  3. Zet de schaal in de oven en bak in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Verbrokkel de feta erover.
Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
7 g
Vezels 7 g
Zout 1,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Renate Zoet 11-03-2019
Heerlijke schotel alleen de bereidingstijd klopt niet. De kip heeft wel 30 min nodig en de broccoli is beter wanneer deze van te voren gebalanceerd wordt.
reuha 10-03-2019
Lekker recept, maar het moet echt een stuk langer in de oven, anders is de kip niet gaar. En een tip, kook de broccoli even 10 min voor.
Tomas Van Gilst 09-01-2019
De smaak van dit gerecht is op zich goed, alleen het was na 20 minuten zeker niet gaar. Ik had de kipfilets in de lengte gehalveerd, maar na 20 minuten was de kip nog bijna helemaal rauw. Hetzelfde geldt voor de broccoli. Die was ook niet gaar. Ik denk dat het verstandig is om de kip eerst even te bakken en om de broccoli te blancheren. Als je het dan 20 minuten in de oven doet, gaat het wel goed, denk ik.