Overige video's

Provençaalse kipspiesjes met gepofte aardappel

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Meng olijfolie met knoflook, zout, peper en Provençaalse kruiden. Schep de kip, tomaatjes en paprika door dit mengsel.
  2. Prik de schil van de aardappelen in, houd ze even onder de kraan en zet ze een beetje uit elkaar, onafgedekt, op een magnetronschaal 8-10 minuten op 800 Watt in de magnetron tot ze beetgaar zijn.
  3. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze daarin nog even nagaren. Verwarm de ovengrill.
  4. Rijg de kip, tomaat en paprika aan de prikkers en rooster ze 10-12 minuten onder de ovengrill. Keer ze af en toe om.
  5. Vouw het folie van de aardappels open en breek of snijd de aardappel aan de bovenkant open.
  6. Verdeel er knoflooksaus over. Serveer de aardappelen met de spiesjes.

Bereidingstip

Je kunt de spiesjes en de aardappels ook op de barbecue bereiden.

Variatie

Maak in plaats van kant-en-klaar knoflooksaus een saus van Griekse of volle yoghurt, zout, geperste knoflook en een fijngesnipperd uitje of gehakte peterselie.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.