Overige video's

Provençaalse kippensoep

4 eenvoudig voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Meng de kipfilet met olijfolie en peper. Rooster de kip in een grillpan of koekenpan in 5 minuten goudbruin en gaar.
  2. Verwarm de bouillon met de courgette en rozemarijn en kook zachtjes 3 minuten.
  3. Roer de kip door de soep en warm deze even mee. Verwijder de takjes rozemarijn of tijm of ris ze en snijd de naaldjes rozemarijn iets kleiner.
  4. Serveer in warme soepkommen en leg de citroen erbij. Knijp deze uit boven de soep.

Variatie

Neem in plaats van verse rozemarijn of tijm 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden. Verse kipfilet kunt u vervangen door gerookte kipfilet. Deze is al gaar en wordt dus niet meer gebakken.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.