Overige video's

Provençaalse kapucijners

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 420 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
10 g
Hoofdingrediënten Vleestomaat (79)

Bereiden

  1. Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook.
  2. Voeg de tomaten, hamreepjes en Provençaalse kruiden toe en bak circa 2 minuten mee. Giet de bouillon erbij en verwarm circa 3 minuten.
  3. Schep de kapucijners erdoor en verwarm zonder te koken. Roer de crème fraîche en mosterd erdoor. Serveer het gerecht met een groene salade of appelcompote en warm stokbrood.

Bereidingstip

De basis van Provençaalse kruiden bestaat uit tijm, rozemarijn en marjolein. Met het kruidenmengsel kun je veel kanten op: in gehaktballetjes, op kip uit de oven of op een pizza met ansjovis.

Variatie

In plaats van kapucijners zijn bruine bonen ook geschikt. Vervang hamreepjes door plakjes grillworst of gekookte worst.

Voedingswaarde p.p.
Energie 420 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
10 g
Hoofdingrediënten Vleestomaat (79)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.