Overige video's

Provençaalse bonenschotel met runderworst

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
12 g

Bereiden

  1. Verwarm de bonen, giet ze af en vang het vocht op.
  2. Verhit de olie en bak hierin de runderworstjes 10-12 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze warm.
  3. Fruit de ui en knoflook in het bakvet. Schep de tomaten­puree erdoor en bak nog 1 minuut.
  4. Voeg de tomatenblokjes, tijm, zout en peper toe. Stoof zachtjes 5 minuten. Schep de bonen erdoor met 150 ml van het opgevangen bonenvocht. Warm goed door.
  5. Schep het gerecht in een schaal en leg de worstjes erop. Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappelen.

Wijnadvies

Een volle rosé uit de Provence of de Pays d'Oc zal hier verrukkelijk bij smaken. Liever rood? Neem dan een Vin de Pays d'Oc merlot of syrah.

Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
12 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.