Overige video's

Provençaalse aardappelschotel met gehakt

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
8 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bak het gehakt in 1 eetlepel olijfolie met de Provençaalse kruiden in een koekenpan snel rul. Roer de knoflook uit de knijper door het gehakt en breng het op smaak met zout en peper.
  2. Smeer een vuurvaste schaal in met 1 eetlepel olijfolie. Leg op de bodem van de schaal eenderde van de aardappelplakjes. Strooi er zout en peper op. Schep op deze laag de helft van het gehakt. Verdeel de helft van de tomaatstukjes en olijven over het gehakt, dat weer voorzien wordt van een laag aardappel. Verdeel de rest van het gehakt over de aardappelplakjes. Dek deze laag toe met de laatste aardappelplakjes, gevolgd door de laatste tomaatstukjes en olijven.
  3. Giet de hete bouillon in de schaal. Dek deze af met aluminiumfolie. Zet de schaal ongeveer 40 minuten in de oven. Controleer of de aardappelplakjes gaar zijn.

Wijnadvies

Zo'n Mediterraan gerecht vraagt om een Mediterrane rosé, van de Provence bijvoorbeeld, of een rosé uit Italië (9-11ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.