Overige video's

Provençaals gehaktbrood

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
11 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de korst van het brood en verkruimel het brood. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes 2 minuten.
  2. Schep de pijnboompitten en kerriepoeder door de sjalotjes, roerbak ze 2 minuten en voeg de abrikozen, tomaten en het citroensap toe.
  3. Kneed het broodkruim, versgemalen peper, zout, ei en het roerbakmengsel door het gehakt. Vorm van het gehakt een langwerpig brood en leg dit in de cakevorm.
  4. Zet de vorm in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in 40-45 minuten gaar. Dek de bovenkant af met folie als deze te donker wordt.
  5. Garneer de bovenkant met gehalveerde of in plakjes gesneden olijven. Lekker met een groene salade en vloerbrood.

Variatie

Vervang de pijnboompitten door geschaafde amandelen.

Wijnadvies

Côtes du Rhône-Villages, Côtes du Ventoux, Coteaux du Languedoc, Corbières, Minervois of een Cabernet Sauvignon uit Zuid-Afrika, Chili of Australië (16-18ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.