
Preitaart
Waardering:
Waardeer:
Preitaart
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Rundvlees
Bekijk de recepten
Op z’n oosters
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een springvorm in met wat boter en bekleed de springvorm met 6 plakjes bladerdeeg.
- Bak het gehakt in een koekenpan in een eetlepel boter goed rul en voeg er naar smaak peper, zout en kerrie aan toe. Doe er steeds een handje prei bij en naar smaak peper, zout en kerrie (bij veel kerrie wordt het steeds heter van smaak). Zorg dat de prei goed slinkt.
- Laat de maïskorrels even uitlekken, doe ze als laatste bij het preimengsel en laat even meewarmen. Is de prei erg nat, strooi dan een beetje paneermeel over de bladerdeegbodem.
- Schep de prei in de vorm en vouw de randen een beetje over het preimengsel heen. Strooi er naar wens wat geraspte kaas overheen. Snijd van het overgebleven bladerdeeg dunne reepjes en leg die als een raster over de prei. Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin.
Variatie
Voeg aan het preigehaktmengsel een fijngesnipperde ui of een in kleine stukjes gesneden paprika toe.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 575 kcal |
Koolhydraten | 51 g |
Eiwit | 15 g |
Vet Waarvan verzadigd |
32 g 21 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 5 van 2005
Reviews
Redactie Boodschappen
08-06-2020
We hebben de hoeveelheid gehakt toegevoegd, 400 gram is voldoende.
willem
19-01-2020
erg lekker ..
heb er zelf nog wel een teentje knoflook en een uitje doorheen gedaan . ik miste wel de hoeveelheid gehakt dus heb er eennpondje doorheen gedaan
heb er zelf nog wel een teentje knoflook en een uitje doorheen gedaan . ik miste wel de hoeveelheid gehakt dus heb er eennpondje doorheen gedaan
Redactie Boodschappen
08-06-2020
We hebben de hoeveelheid gehakt toegevoegd, 400 gram is voldoende.
Lees meer
willem
19-01-2020
erg lekker ..
heb er zelf nog wel een teentje knoflook en een uitje doorheen gedaan . ik miste wel de hoeveelheid gehakt dus heb er eennpondje doorheen gedaan
heb er zelf nog wel een teentje knoflook en een uitje doorheen gedaan . ik miste wel de hoeveelheid gehakt dus heb er eennpondje doorheen gedaan
Lees meer
Soortgelijke recepten

Rundvlees
Bekijk de recepten
Op z’n oosters
- 8 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
- 1 eetlepel boter
- 400 gram rundergehakt
- 1.5 kilogram preien (gehalveerd, gewassen, in reepjes)
- kerriepoeder
- circa 150 gram mais (uitgelekt, blikje)
- kaas (geraspt)
Benodigdheden
- springvorm (22 cm ø)
Overige tijden
- 45 minuten oventijd
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een springvorm in met wat boter en bekleed de springvorm met 6 plakjes bladerdeeg.
- Bak het gehakt in een koekenpan in een eetlepel boter goed rul en voeg er naar smaak peper, zout en kerrie aan toe. Doe er steeds een handje prei bij en naar smaak peper, zout en kerrie (bij veel kerrie wordt het steeds heter van smaak). Zorg dat de prei goed slinkt.
- Laat de maïskorrels even uitlekken, doe ze als laatste bij het preimengsel en laat even meewarmen. Is de prei erg nat, strooi dan een beetje paneermeel over de bladerdeegbodem.
- Schep de prei in de vorm en vouw de randen een beetje over het preimengsel heen. Strooi er naar wens wat geraspte kaas overheen. Snijd van het overgebleven bladerdeeg dunne reepjes en leg die als een raster over de prei. Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin.
Variatie
Voeg aan het preigehaktmengsel een fijngesnipperde ui of een in kleine stukjes gesneden paprika toe.
Reviews
Redactie Boodschappen
08-06-2020
We hebben de hoeveelheid gehakt toegevoegd, 400 gram is voldoende.
willem
19-01-2020
erg lekker ..
heb er zelf nog wel een teentje knoflook en een uitje doorheen gedaan . ik miste wel de hoeveelheid gehakt dus heb er eennpondje doorheen gedaan
heb er zelf nog wel een teentje knoflook en een uitje doorheen gedaan . ik miste wel de hoeveelheid gehakt dus heb er eennpondje doorheen gedaan
Redactie Boodschappen
08-06-2020
We hebben de hoeveelheid gehakt toegevoegd, 400 gram is voldoende.
Lees meer
willem
19-01-2020
erg lekker ..
heb er zelf nog wel een teentje knoflook en een uitje doorheen gedaan . ik miste wel de hoeveelheid gehakt dus heb er eennpondje doorheen gedaan
heb er zelf nog wel een teentje knoflook en een uitje doorheen gedaan . ik miste wel de hoeveelheid gehakt dus heb er eennpondje doorheen gedaan
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 575 kcal |
Koolhydraten | 51 g |
Eiwit | 15 g |
Vet Waarvan verzadigd |
32 g 21 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 5 van 2005