Overige video's

Preitaart

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
21 g
Hoofdingrediënten Prei (208) Mais (76)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een springvorm in met wat boter en bekleed de springvorm met 6 plakjes bladerdeeg.
  2. Bak het gehakt in een koekenpan in een eetlepel boter goed rul en voeg er naar smaak peper, zout en kerrie aan toe. Doe er steeds een handje prei bij en naar smaak peper, zout en kerrie (bij veel kerrie wordt het steeds heter van smaak). Zorg dat de prei goed slinkt.
  3. Laat de maïskorrels even uitlekken, doe ze als laatste bij het preimengsel en laat even meewarmen. Is de prei erg nat, strooi dan een beetje paneermeel over de bladerdeegbodem.
  4. Schep de prei in de vorm en vouw de randen een beetje over het preimengsel heen. Strooi er naar wens wat geraspte kaas overheen. Snijd van het overgebleven bladerdeeg dunne reepjes en leg die als een raster over de prei. Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin.

Variatie

Voeg aan het preigehaktmengsel een fijngesnipperde ui of een in kleine stukjes gesneden paprika toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
21 g
Hoofdingrediënten Prei (208) Mais (76)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.