Overige video's

Preitaart met parmezaangratin

Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
21 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de boter op een lage stand. Laat de boter smelten, maar niet verkleuren. Roer de bloem erdoor tot deze van de bodem van de pan loskomt. Giet er beetje bij beetje de warme melk bij en klop goed met een garde voor een gladde saus. Laat de saus een paar minuten zachtjes koken. Roer van de warmtebron af de kaas erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat de saus staan tot later gebruik.
  2. Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Blancheer de prei circa 3 minuten in het kokende water. Spoel de preien onder koud water af en laat goed uitlekken.
  3. Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg en druk de naden goed aan. Laat het deeg aan de rand overhangen of snijd het netjes bij.
  4. Snijd de preien af tot ze precies in de lengte in de schaal passen en leg ze met het snijvlak naar boven op het deeg. Giet de kaassaus erover en bak de taart laag in de oven in circa 30 minuten goudbruin.
Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
21 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.