Overige video's

Preistamppot met appel en slavink

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 695 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
16 g
Hoofdingrediënten Prei (207) Slavink (6) Appel (167)

Bereiden

  1. Kook de aardappelen met zout gaar. Voeg de laatste 5 minuten de prei toe.
  2. Verhit intussen de boter. Bestrooi de slavinken met zout en peper en bak ze rondom bruin in de boter.
  3. Voeg de uiringen toe, bak ze even mee en giet de bouillon erbij. Stoof zonder deksel zachtjes 12 minuten.
  4. Giet de ardappelen en prei af, vang het kookvocht op.
  5. Stamp de aardappelen en prei niet te fijn met de olie en eventueel nog iets van het kookvocht.
  6. Schep de appelblokjes en kerriepoeder door de stamppot. Serveer met de slavinken en de uienjus.

Variatie

Vervang prei eens door bleekselderij. Neem in plaats van appel gehakte noten (pinda's, walnoten).

Voedingswaarde p.p.
Energie 695 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
16 g
Hoofdingrediënten Prei (207) Slavink (6) Appel (167)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.