Overige video's

Prei-terrine met geitenkaas

4 gemiddeld voorgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 165 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
3 g
Vezels 5 g
Zout 0,3 g

Voorbereiden

Kook de preien in hun geheel circa 15 minuten in goed gezouten water met de suiker, tot ze helemaal gaar zijn. Laat goed uitlekken. Bedek de cakevorm met drie lagen folie. Leg de preien in de vorm, afwisselend met groene kant en witte kant naast en op elkaar. Vouw het folie strak erover en prik er gaatjes in. Leg iets zeer zwaars op de vorm, zodat al het vocht eruit gedrukt wordt en zet de terrine minimaal 8 uur of 1 nacht in de koelkast. Leg een bordje onder de vorm om het vocht op te vangen.

Bereiden

  1. Pureer de ingrediënten voor de dressing. Meng de rucola met de bieslook en giet de dressing erover.
  2. Neem de terrine uit de vorm en snijd steeds met een scherp mes een plak van de terrine af. Verwijder het folie.
  3. Leg de rucola ernaast en verdeel de geitenkaas erover. Serveer direct.

Wijnadvies

Geitenkaas is een klassieker met Sauvignon Blanc. In combinatie met de prei en rucola is Que Mas uit Chili een goede keuze bij dit gerecht.

Voedingswaarde p.p.
Energie 165 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
3 g
Vezels 5 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.