Overige video's

Poulet à l’orange

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 855 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
17 g
Vezels 8 g
Zout 0,5 g

Voorbereiden

Klop de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Leg de kippenbouten in een grote schaal, schenk de marinade erover en zet minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast (het liefst een hele nacht). Keer halverwege.

Bereiden

  1. Laat de kippenbouten op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Leg op elke kippenbout 1 plak sinaasappel. Leg de wortels om de kippenbouten heen en rooster alles in de oven in circa 45 minuten gaar en goudbruin. Schep de wortels af en toe om.
  3. Kook intussen de aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet af en stamp de aardappels fijn. Voeg de melk en boter toe, roer de aardappelpuree door en breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de kippenbouten met de worteltjes en maak met twee lepels quenelles van de aardappelpuree.

Wijnadvies

Schenk een Bourgogne Chardonnay bij dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 855 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
17 g
Vezels 8 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.