Overige video's

Potloodbrownies

Voedingswaarde p.p.
Energie 475 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
18 g
Print

Bereiden

  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Smelt de boter op een lage stand in een steelpannetje. Haal dit pannetje vervolgens van de warmtebron, roer de pure chocolade erdoor en laat rustig smelten.
  3. Klop de eieren, basterd- en vanillesuiker met een mespuntje zout circa 5 minuten met een mixer. Schenk de gesmolten chocolade al mixend bij het eiermengsel.
  4. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en meng tot een egaal beslag.
  5. Giet het beslag in de bakvorm, bak in circa 20 minuten gaar in de oven en laat 30 minuten afkoelen.
  6. Haal de brownies uit de bakvorm en snijd er met een scherp mes potloodvormen uit.
  7. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Bestrijk de potloodbrownies met de witte chocolade, maar laat onder de punt een gedeelte vrij.
  8. Bestrooi daarna het rechthoekige gedeelte met de sprinkels.

Bereidingstip

Heb je reepjes brownie over? Combineer ze met roomijs of vanilleyoghurt voor een heerlijk toetje.

Voedingswaarde p.p.
Energie 475 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
18 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.