Overige video's

Potjiekos
Potjiekos
(2)

Potjiekos

Potjiekos betekent letterlijk potje eten, een stoofpotje bereid in een potjie. Deze stoofmaaltijd is ideaal om in het weekend te maken: dan heb je alle tijd om dit gerecht te laten stoven!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 700 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
13 g
Vezels 10 g
Zout 0,7 g

Bereiden

  1. Bestrooi de riblappen met bloem en bestrooi met de kerrie, komijn, zout en peper. Verhit de helft van de olie en de boter in een braadpan en bak hierin het vlees lichtbruin. Schep uit de pan en houd apart.
  2. Verhit de rest van de olie in het bakvet en fruit hierin de ui, knoflook en gember 2-3 minuten. Voeg de wortel, aardappel, champignons, rode peper en korianderpoeder toe en bak 2 minuten mee.
  3. Voeg het vlees, de tomatenblokjes met sap, bonen, basterdsuiker en wijn toe. Giet een scheutje water erbij tot alles net onder staat en stoof zachtjes minimaal 2 uur, tot het vlees zacht is. Bestrooi met de peterselie. Lekker met witte rijst.

Bereidingstip

Met zo veel verschillende ingrediënten in de potjiekos mag daar best een stevige wijn tegenover staan. Een volle en aromatische Zuydpunt Cabernet-Shiraz voldoet aan deze eisen: met de smaak van zwarte bessen, cassis, noten, leer, peper en specerijen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 700 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
13 g
Vezels 10 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.