Overige video's

Portugese zalmkoekjes

4 gemiddeld hapje, snack, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Kook de aardappels in water met zout gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm en pel ze.
  2. Pocheer de zalm circa 5 minuten in de bouillon. Neem uit de bouillon en laat afkoelen.
  3. Stamp de aardappels grof. Prak de zalm met een vork en meng door het aardappelkruim.
  4. Schep er de citroenrasp, rode peper, ui, knoflook en peterselie door en breng het geheel op smaak met zout. Verdeel in 8 gelijke porties en laat afgedekt in de koelkast circa 1 uur opstijven.
  5. Haal de koekjes eerst door het ei en dan door het paneermeel. Laat nogmaals minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
  6. Verhit de olie en bak hierin de zalmkoekjes om en om goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en houd eventueel warm in de oven op 75°C.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.