Overige video's

Portugese vissoep
Portugese vissoep
(5)

Portugese vissoep

Heerlijke geuren in huis en genoeg voor iedereen. Maak eens zelf Portugese vissoep en waan je in Portugal.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
5 g
Vezels 4 g
Zout 4,6 g

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een soep­pan en bak hierin de chorizo, prei, knoflook en paprika 4­-5 minuten. Voeg de tomatenblokjes met sap toe en giet de visbouillon erbij. Breng aan de kook en kook zachtjes 10 minuten.
  2. Voeg de witvis toe en gaar deze 5 minuten tegen de kook aan. Schep de zeevruchten erdoor en verwarm de soep zonder te koken.

Bereidingstip

Serveer deze vissoep met stokbrood en aioli. Meng voor de aioli 4 eetlepels mayonaise met citroenrasp, ­sap, 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel mosterd, 2 teentjes fijngehakte knoflook, zout en peper.

Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
5 g
Vezels 4 g
Zout 4,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.