Overige video's

Portugese aardappelen uit de oven

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
5 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal in met de boter en leg er de stukken aardappel in. Verdeel de ui en laurierblad erover en bestrooi met zout en peper. Giet de wijn en olijfolie erover en dek af met aluminiumfolie.
  2. Bak de aardappelen 30 minuten. Temper de oven naar 180°C. Verwijder het folie en schep de tomaten door de aardappelen. Zet de schaal nog 30 minuten onafgedekt in de oven tot alles bruin en gaar is.
  3. Lekker met geroosterd vlees of vis.

Wijnadvies

Afhankelijk van of er vlees of vis bij komt, rood of wit schenken. De huiswijn is dan een prima kandidaat!

Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.