Overige video's

Portugees stoofpotje uit Alentejo

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 65 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
4 g
Hoofdingrediënten Winterwortel (187) Tomaat (205)

Voorbereiden

Meng de wijn met de paprikapoeder, komijn, laurierblaadjes, 3 gehalveerde teentjes knoflook, 1 eetlepel zout en 1/2 theelepel versgemalen peper. Voeg de varkensfricandeau toe en laat het vlees circa 5 uur marineren (dit kan ook een dag van tevoren). Roer af en toe om.

Bereiden

  1. Schep het vlees uit de marinade, bewaar de marinade en dep het vlees droog. Verwijder de laurierblaadjes en de knoflook.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan. Bak het vlees hierin goudbruin en schep het uit de pan.
  3. Giet de marinade in de pan en kook deze in tot er circa 3/4 van over is. Schenk dit vocht over het vlees.
  4. Hak de rest van de knoflook fijn. Verhit de rest van de olijfolie in de braadpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten.
  5. Voeg de wortel, tomaten, chilipoeder en het vlees met het vocht toe en stoof zachtjes 25-30 minuten.
  6. Bestrooi het gerecht met peterselie en garneer met citroen. Serveer het stokbrood erbij.

Bereidingstip

Gebruik voor dit gerecht een typisch Portugese witte wijn, bijvoorbeeld Vinho Verde, om het vlees in te marineren en te stoven.

Variatie

Vervang de wortel door knolselderij. Typisch Portugees: stoof de laatste 5 minuten mosselen in de schelp mee.

Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 65 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
4 g
Hoofdingrediënten Winterwortel (187) Tomaat (205)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.