Overige video's

Portobello-pizza met pancetta en gorgonzola

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 705 kcal
Koolhydraten 90 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
8 g
Vezels 6 g
Zout 1,8 g
Hoofdingrediënten Pancetta (44) Gorgonzola (62)

Voorbereiden

Meng de bloem met de oregano, gist en een snuf zout in een kom en voeg 300 ml lauwwarm water en de olijfolie al roerend toe. Kneed met de hand in circa 5 minuten tot een soepel deeg. Laat afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel in 4 gelijke stukken.
  2. Rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 4 dunne lappen en leg op de bakplaten. Bestrijk de randen van het deeg met olie en verdeel de pancetta over de pizzabodems.
  3. Leg de plakken portobello erop en bestrijk ze ook met olie. Bestrooi met wat versgemalen peper en verdeel de gorgonzola erover.
  4. Bak de pizza's laag in de oven in circa 15 minuten gaar.

Bereidingstip

Maak ook eens een grote rechthoekige pizza op de bakplaat.

Wijnadvies

Witdrinkers kiezen bij dit recept voor Verdicchio dei Castelli di Jesi van Terrazzano. De roodliefhebbers gaan voor een licht gekoelde Mastio del Loggia Bardolino.

Voedingswaarde p.p.
Energie 705 kcal
Koolhydraten 90 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
8 g
Vezels 6 g
Zout 1,8 g
Hoofdingrediënten Pancetta (44) Gorgonzola (62)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.