Overige video's

Pompoentortilla met geitenkaas

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
5 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen, verwijder de draden en pitten en snijd het vruchtvlees in plakken van 1 cm dik.
  2. Leg deze dakpansgewijs met de aardappelschijfjes in een ovenschaal.
  3. Sprenkel er de olijfolie over en strooi er tijm, zout en peper over.
  4. Zet het gerecht 30 minuten in het midden van de oven.
  5. Strooi er de laatste 5 minuten de geitenkaas over en laat dit licht smelten. Lekker met een tomatensalade.

Variatie

Vervang tijm door oregano, koriander of salie en voeg 1 verkruimeld chilipepertje toe. Voeg aan de olijfolie 1 teentje geperste knoflook toe. Bestrooi het gerecht met geroosterde sesamzaadjes. Vervang geitenkaas door kruidenroomkaas of geraspte belegen kaas.

Wijnadvies

Zowel pompoen als geitenkaas vertoeft graag in de buurt van een goed glas Sauvignon Blanc. Keuze te over: Jean Sablenay, Sea Breeze en Berg Schaduw.

Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Boodschappen magazine 20-09-2019
We hebben de bereidingstijd in de oven inmiddels aangepast naar 30 minuten zodat de pompoen beter gaart. Jammer dat de smaakcombinatie niet zo goed is bevallen.
Ester 18-09-2019
Wij vonden t niet zo lekker. Ook doordat de pompoen in 20 minuten niet goed gegaard was. Maar evengoed was de combinatie niet heel smakelijk. Te flauw, de tijm overheerste, de geitenkaas combineerde niet echt lekker. Ik had er nog wat spek bij gedaan voor de smaak, maar al met al geen topper.